EMEĞİN SESİ KOCAELİ’DEN YÜKSELDİ...


EMEĞİN SESİ KOCAELİ’DEN YÜKSELDİ...

HAK-İŞ Konfederasyonu 1 Mayıs Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma gününde Kocaeli’de “Filistinli İşçilerle Dayanışma”  temasıyla germekleştirdi.

HAK-İŞ olarak 1 Mayıs’ta, Ücretlerden Alınan Vergi Oranları Düşürülmeli” , “Sendikal Örgütlenmenin Önündeki Engeller Kaldırılmalı” , “Çalışanlar Enflasyon Karşısında Korunmalı” , “Soykırıma Hayır, Filistin’e Destek” , “Gazze’ye Selam, Direnişe Devam”, “Filistin Bizim Kırmızı Çizgimizdir” taleplerimizi içeren büyük afişler miting alanını süsledi.

Ülkemizin dört bir yanından 1 Mayıs Uluslararası Birlik Mücadele ve Dayanışma Günü’nü kutlamak için Kocaeli’de bir araya gelen HAK-İŞ’li emekçiler Genel Başkan Mahmut Arslan ile birlikte kortej oluşturup 1 Mayıs programımız için Seka Park’a yürüdü. “Yaşasın HAK-İŞ, Yaşasın 1 Mayıs”, “HAK-İŞ Seninle Gurur Duyuyor”, “HAK-İŞ Nerede Biz Oradayız”, “Filistin’e Selam Direnişe Devam “sloganları atıldı.

Konuşmaların ardından Genel Başkanı Mahmut Arslan, HAK-İŞ Yönetim Kurulu üyeleri ve üye sendika başkanları ile birlikte platformdan  karanfiller dağıtıldı, güvercinler uçuruldu. Ayrıca Filistin bayrakları renginde balonlar uçuruldu.

Program 1 Mayıs Bildirisinin okunmasının ardından, toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.